Šťavnatý hamburger z čerstvého hovädzieho

Hodnotenia:
1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek
Loading...Loading...
Ingrediencie:
  • 300g hovädzieho mäsa
  • 4ks žemľa
  • 70g plátkový syr eidam
  • zelenina podľa chuti
  • dressing podľa chuti
  • soľ, korenie
Postup prípravy:
  1. Zoberieme mäso a pomlieme ho najemno. Najvhodnejšie je použiť mäso z predných častí, aby bol burger čo najviac šťavnatý.
  2. Pomleté mäso dochutíme soľou a čiernym korením, potom ho opäť premiesime, aby sa chuť rozdistribuovala.
  3. Mäso odoberiem do guličky a v dlani ju rozlačíme do placky. Placku je potrebné urobiť čo najväčšiu a najtenšiu.
  4. Umiestnime na gril, grilovaciu panvicu alebo teflónovú panvicu a pečieme na miernom plameni. Dobrý hamburger musí byť dobre prepečený.
  5. Mäso zoberieme z grilu a naservírujeme ho do žemle. Pridáme syr, dressing podľa výberu (napríklad horčica alebo kečup), zeleninu podľa chuti.
  6. Podávať môžeme s americkými zemiakmi, hranolkami ale aj samostatne.

Ilustračné foto