Šťavnatý hamburger z čerstvého hovädzieho
Loading...
Ingrediencie:
- 300g hovädzieho mäsa
-
4ks žemľa
-
70g plátkový syr eidam
-
zelenina podľa chuti
-
dressing podľa chuti
-
soľ, korenie
Postup prípravy:
- Zoberieme mäso a pomlieme ho najemno. Najvhodnejšie je použiť mäso z predných častí, aby bol burger čo najviac šťavnatý.
- Pomleté mäso dochutíme soľou a čiernym korením, potom ho opäť premiesime, aby sa chuť rozdistribuovala.
- Mäso odoberiem do guličky a v dlani ju rozlačíme do placky. Placku je potrebné urobiť čo najväčšiu a najtenšiu.
- Umiestnime na gril, grilovaciu panvicu alebo teflónovú panvicu a pečieme na miernom plameni. Dobrý hamburger musí byť dobre prepečený.
- Mäso zoberieme z grilu a naservírujeme ho do žemle. Pridáme syr, dressing podľa výberu (napríklad horčica alebo kečup), zeleninu podľa chuti.
- Podávať môžeme s americkými zemiakmi, hranolkami ale aj samostatne.