Krkovička v medovej marináde

Hodnotenia:
1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek
Loading...Loading...
Ingrediencie:
  • 500g bravčová krkovička (4 plátky)
  • 4 strúčky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • slnečnicový olej
  • sójová omáčka
  • kečup
  • med
  • paprika sladká mletá, čierne mleté korenie
Postup prípravy:
  1. Plátky krkovičky jemne naklepeme.
  2. Pripravíme marinádu: Do misky dáme 2 lyžice slnečnicového oleja, 2 lyžice sójovej omáčky, 5 lyžíc kečupu, 1 lyžicu medu, 1 lyžičku sladkej papriky a prelisovaný cesnak. Doplníme soľou a korením podľa chuti. Všetko zamiešame.
  3. Do marinády dáme krkovičku a necháme niekoľko hodín marinovať.
  4. Obsah misy dáme do pekáča, pridáme 50 ml vody a nakrájanú cibuľu.
  5. Pečieme pri 180 °C, 90 minút.
  6. Po hodine pečenia plátky otočíme a vyskúšame, čí su dosť slané.
  7. Podávame so zemiakmi alebo s ryžou.

Ilustračné foto