Krkovička v medovej marináde
Loading...
Ingrediencie:
- 500g bravčová krkovička (4 plátky)
-
4 strúčky cesnaku
-
1 cibuľa
-
slnečnicový olej
-
sójová omáčka
-
kečup
-
med
-
paprika sladká mletá, čierne mleté korenie
Postup prípravy:
- Plátky krkovičky jemne naklepeme.
- Pripravíme marinádu: Do misky dáme 2 lyžice slnečnicového oleja, 2 lyžice sójovej omáčky, 5 lyžíc kečupu, 1 lyžicu medu, 1 lyžičku sladkej papriky a prelisovaný cesnak. Doplníme soľou a korením podľa chuti. Všetko zamiešame.
- Do marinády dáme krkovičku a necháme niekoľko hodín marinovať.
- Obsah misy dáme do pekáča, pridáme 50 ml vody a nakrájanú cibuľu.
- Pečieme pri 180 °C, 90 minút.
- Po hodine pečenia plátky otočíme a vyskúšame, čí su dosť slané.
- Podávame so zemiakmi alebo s ryžou.