Pečené bravčové koleno
Loading...
Ingrediencie:
- 1ks Nedzbala: údené koleno zadné
-
2ks cesnakové strúčiky
-
2ks cibuľa
-
1pl masť
-
2ks klinčeky
-
soľ, rasca
Postup prípravy:
- Očistené kolene vložíme do hrnca s vodou. Pridáme jednu soľ, cesnak, a cibuľu.
- Varíme 90 minút na slabom plameni do polomäkka.
- Bravčové koleno vyberieme z hrnca a položíme na pekáč. Narežeme kožu, posypeme rascou a osolíme. Pridáme druhú nakrájanú cibuľu a pokvapkáme masťou a podlejeme vodou.
- Vložíme do rúry na 200 °C a pečieme 90 minút. Najskôr pečieme prikryté, potom odkryjeme, aby bola koža chrumkavá.
- Po 45 minútach koleno otočíme a do pekáča nalejeme trochu vody. Potrieme drevenými klinčekami.
- Podávame s chlebom, zeleninou a chrenom alebo horčicou.