Bravčová panenka na taliansky spôsob so špenátom a mozzarellou
Loading...
Ingrediencie:
- 300g bravčovej panenky
-
200g listového špenátu
-
200g mozzarelly
-
4 strúčky cesnaku
-
olivový olej
-
1pl múky
-
1pl masla
-
kurací bujón
-
farebné korenie, soľ
-
Postup prípravy:
- Z bujónu pripravíme kurací vývar.
- Spojíme 1 polievkovú lyžicu masla a múky, vložíme na panvicu a mierne pražíme približne 5 minút.
- Do zápražky pridáme bujón a necháme na slabom plameni počas celej prípravy jedla.
- Pripravíme marinádu: Do misky dáme olivový olej a korenie podľa chuti.
- Bravčovú panenku opláchneme a marinádu do nej dôsledne vmiešame.
- Na panvici si rozohrejem malé množvo olivového oleja a mäso prudko opečieme z každej strany. Necháme
na panvici iba pár sekúnd – aby sa uzavrela štruktúra – ale neopekáme ho.
- Mäso umiestnime na plech potretý olejom. Vložíme do rúry a pečieme na 200 °C asi 20 minút.
- Pokiaľ sa mäso pečie, pokrájame cesnak a opražíme ho na olivovom oleji. Pridáme špenát a krátko dusíme.
- Keď omáčka naberie správnu konzistenciu, odstavíme ju.
- Keď je mäso dopečené, vytiahneme ho a necháme ho 15 minút odpočívať. Potom ho nakrájame na medailónky, preložíme plátkami mozzarelly a vrstvou špenátu. Zalejeme pripravenou omáčkou. Mozzarellu musíme vytiahnuť z chladničky v predstihu, aby nebola studená.