Bravčová panenka na taliansky spôsob so špenátom a mozzarellou

Hodnotenia:
1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek
Loading...Loading...
Ingrediencie:
  • 300g bravčovej panenky
  • 200g listového špenátu
  • 200g mozzarelly
  • 4 strúčky cesnaku
  • olivový olej
  • 1pl múky
  • 1pl masla
  • kurací bujón
  • farebné korenie, soľ
Postup prípravy:
  1. Z bujónu pripravíme kurací vývar.
  2. Spojíme 1 polievkovú lyžicu masla a múky, vložíme na panvicu a mierne pražíme približne 5 minút.
  3. Do zápražky pridáme bujón a necháme na slabom plameni počas celej prípravy jedla.
  4. Pripravíme marinádu: Do misky dáme olivový olej a korenie podľa chuti.
  5. Bravčovú panenku opláchneme a marinádu do nej dôsledne vmiešame.
  6. Na panvici si rozohrejem malé množvo olivového oleja a mäso prudko opečieme z každej strany. Necháme
    na panvici iba pár sekúnd – aby sa uzavrela štruktúra – ale neopekáme ho.
  7. Mäso umiestnime na plech potretý olejom. Vložíme do rúry a pečieme na 200 °C asi 20 minút.
  8. Pokiaľ sa mäso pečie, pokrájame cesnak a opražíme ho na olivovom oleji. Pridáme špenát a krátko dusíme.
  9. Keď omáčka naberie správnu konzistenciu, odstavíme ju.
  10. Keď je mäso dopečené, vytiahneme ho a necháme ho 15 minút odpočívať. Potom ho nakrájame na medailónky, preložíme plátkami mozzarelly a vrstvou špenátu. Zalejeme pripravenou omáčkou. Mozzarellu musíme vytiahnuť z chladničky v predstihu, aby nebola studená.

Ilustračné foto