Pomalá hovädzia polievka

Hodnotenia:
1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek
Loading...Loading...
Ingrediencie:
  • 500g hovädzie kosti
  • 1000g hovädzie mäso
  • mrkva
  • petržlen
  • zeler
  • kaleráb
  • 2ks paradajky
  • 1 strúčik cesnaku
  • cibuľa
  • mleté čierne korenie, korenie nové celé, oriešok muškátový mletý
Postup prípravy:
  1. Cibuľu rozkrojíme a opečieme reznú plochu na panvici. Kosti umyjeme.
  2. Kosti, mrkvu, petržlen, zeler, kaleráb, paradajky a cesnak vložíme do 2 litrov studenej vody a necháme variť 30 minút. Nesolíme.
  3. Z vývaru vyberieme zeleninu a umiestnime doň mäso hoväzdie mäso. Pridáme korenie podľa chuti. Nesolíme. Prepneme na najmenší plameň. Zľahka prikrytú polievku varíme 2 hodiny, kým nie je mäso mäkké.
  4. Pridáme nakrájanú zeleninu a servírujeme.

Ilustračné foto