Pomalá hovädzia polievka
Loading...
Ingrediencie:
- 500g hovädzie kosti
-
1000g hovädzie mäso
-
mrkva
-
petržlen
-
zeler
-
kaleráb
-
2ks paradajky
-
1 strúčik cesnaku
-
cibuľa
-
mleté čierne korenie, korenie nové celé, oriešok muškátový mletý
Postup prípravy:
- Cibuľu rozkrojíme a opečieme reznú plochu na panvici. Kosti umyjeme.
- Kosti, mrkvu, petržlen, zeler, kaleráb, paradajky a cesnak vložíme do 2 litrov studenej vody a necháme variť 30 minút. Nesolíme.
- Z vývaru vyberieme zeleninu a umiestnime doň mäso hoväzdie mäso. Pridáme korenie podľa chuti. Nesolíme. Prepneme na najmenší plameň. Zľahka prikrytú polievku varíme 2 hodiny, kým nie je mäso mäkké.
- Pridáme nakrájanú zeleninu a servírujeme.