Moravské slaninové knedlíky s kapustou
Loading...
Ingrediencie:
- 200g Domáca slanina JINEX
-
1000g kyslá kapusta
-
2ks cibuľa
-
75g múka
-
4ks rožok
-
soľ
-
olej
Postup prípravy:
- Slaninu nakrájame na drobno a opečieme na panvici.
- Rožky pokrájame na kocky a opečieme v masti zo slaniny.
- Slaninu aj s pečivom dáme do misky. Posypeme múkou, osolíme, pridáme 2 vajcia a trochu vody.
- Všetko zmiešame a vytvoríme cesto, z ktorého budeme formovať knedlíky. Ak nie sme spokojní s konzistenciou, pridáme múku alebo vodu.
- Vlhkými rukami vytvarujeme knedlíky a necháme ich 10 minút odstáť.
- Do hrnca dáme variť osolenú vodu. Keď začne voda vrieť, pridávame knedlíky.
- Keď vyplávajú na povrch, necháme ich ešte 5 minút variť. Potom ich jednotlivo vytiahneme z vody a pokvapkáme olejom.
- Cibule pripravíme rôznym spôsobom: Jednu nakrájame na kocky, druhú na prúžky. Obe opečieme na oleji do zlatista.
- K cibuli pridáme scedenú kapustu a opekáme asi 10 minút, až kým nemá vhodnú konzistenciu.
- Podávame kapustu spoločne s knedľami.