Moravské slaninové knedlíky s kapustou

Hodnotenia:
1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek
Loading...Loading...
Ingrediencie:
  • 200g Domáca slanina JINEX
  • 1000g kyslá kapusta
  • 2ks cibuľa
  • 75g múka
  • 4ks rožok
  • soľ
  • olej
Postup prípravy:
  1. Slaninu nakrájame na drobno a opečieme na panvici.
  2. Rožky pokrájame na kocky a opečieme v masti zo slaniny.
  3. Slaninu aj s pečivom dáme do misky. Posypeme múkou, osolíme, pridáme 2 vajcia a trochu vody.
  4. Všetko zmiešame a vytvoríme cesto, z ktorého budeme formovať knedlíky. Ak nie sme spokojní s konzistenciou, pridáme múku alebo vodu.
  5. Vlhkými rukami vytvarujeme knedlíky a necháme ich 10 minút odstáť.
  6. Do hrnca dáme variť osolenú vodu. Keď začne voda vrieť, pridávame knedlíky.
  7. Keď vyplávajú na povrch, necháme ich ešte 5 minút variť. Potom ich jednotlivo vytiahneme z vody a pokvapkáme olejom.
  8. Cibule pripravíme rôznym spôsobom: Jednu nakrájame na kocky, druhú na prúžky. Obe opečieme na oleji do zlatista.
  9. K cibuli pridáme scedenú kapustu a opekáme asi 10 minút, až kým nemá vhodnú konzistenciu.
  10. Podávame kapustu spoločne s knedľami.

Ilustračné foto