Pečené bravčové koleno

Hodnotenia:
1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek
Loading...Loading...
Ingrediencie:
  • 1ks Nedzbala: údené koleno zadné
  • 2ks cesnakové strúčiky
  • 2ks cibuľa
  • 1pl masť
  • 2ks klinčeky
  • soľ, rasca
Postup prípravy:
  1. Očistené kolene vložíme do hrnca s vodou. Pridáme jednu soľ, cesnak, a cibuľu.
  2. Varíme 90 minút na slabom plameni do polomäkka.
  3. Bravčové koleno vyberieme z hrnca a položíme na pekáč. Narežeme kožu, posypeme rascou a osolíme. Pridáme druhú nakrájanú cibuľu a pokvapkáme masťou a podlejeme vodou.
  4. Vložíme do rúry na 200 °C a pečieme 90 minút. Najskôr pečieme prikryté, potom odkryjeme, aby bola koža chrumkavá.
  5. Po 45 minútach koleno otočíme a do pekáča nalejeme trochu vody. Potrieme drevenými klinčekami.
  6. Podávame s chlebom, zeleninou a chrenom alebo horčicou.

Ilustračné foto