Príbeh nášho mäsiarstva
Mám rád svoju robotu. To je dôvod, prečo neustále inovujem – technológie, výrobné procesy, chute. Neustále hľadám spôsoby, ako svoje produkty vylepšiť. V našom mäsiarstve sme prišli s viacerými jedinečnými výrobkami, ktoré pred nami neponúkal nik. Toto je naša história.Jiří Nedzbala sa vyučil za mäsiara a začal pracovať v Mäsopriemysle Žilina, štátnom podniku.
Počas štrnástich rokov práce v podniku sa z Jiřího Nedzbalu stal odborník na mäso. Po Revolúcii si založil vlastné mäsiarstvo. Podnikať začal v rodinnom dome, kde mal zároveň výrobňu aj predajňu.
Po deviatich rokoch mu začal byť dom tesný. Jiří Nedzbala založil mäsiarsku firmu Jinex, ktorej názov je inšpirovaný skratkou jeho mena a kúpil časť priestorov skrachovaného Mäsopriemyslu. Vrátil sa tam, kde kedysi začínal.
Firma vybudovala prístavbu, vďaka čomu sa podarilo zvýšiť výrobné kapacitu aj zdvihnúť úroveň kvality.
Jiří Nedzbala prichádza s viacerými novými originálnymi produktmi, napríklad Jinex slanina, Žilinská tyčinka či Staromestská klobása, ktoré sa začali ihneď tešiť veľkej popularite. Dnes patria ku kľúčovým produktom našej firmy.
Európska únia označila spišské párky a špekačky ochrannou známkou Zaručená tradičná špecialita Slovenska a Jinex bol jeden z prvých, kto získal certifikát na ich výrobu. Istý čas bola jeho spoločnosť dokonca jediná na Slovensku, ktorá vyrábala pravé slovenské špekačky. Tento certifikát si firma každý rok obnovuje.
Od vzniku podniku narástol objem výroby približne dvojnásobne. Keďže Jiří Nedzbala je tradičný regionálny výrobca, rozhodol sa ďalej prezentovať svoju firmu pod značkou Nedzbala.
Začína práca na novej prístavbe, ktorá výrobu posunie ešte na vyššiu úroveň.